Door de belastingdienst worden we vaak nog op de hoogte gehouden voor de aangifte omzetbelasting per kwartaal. Een extra luxe zeg ik altijd, want vaak schiet dit soort herinneringen er vaak bij in. We hebben het vooral druk met ondernemen. Als je dit kan uitbesteden en je hebt er het volledige vertrouwen in dat het goed gebeurt dan zou dat toch heel mooi zijn. Als je daarbij ook een overzicht krijg met de  winst&verlies posten over deze periode is dat helemaal praktisch. Zo hou je als ondernemer een stevige vinger op de financiële huishouding.

Veel ZZP’ers werken vaak met het idee; “Dit kan ik makkelijk zelf doen”, maar hoe vaak ik een foutieve aangifte omzetbelasting tegenkom is niet op één hand meer te tellen. En corrigeren van je aangifte omzetbelasting kost weer tijd en veel ergernis. En achteraf een vette rekening daar zit niemand op te wachten. Besteed dit uit wanneer je het te druk heb. Laat jezelf goed voorlichten en bijpraten over je status en de financiële positie van je onderneming. Dit levert uiteindelijk een berg winst op. Voor een vast bedrag per maand of per aangifte bent u al uit de zorgen. Geen verrassingen achteraf, gewoon uw gegevens indienen en deze worden gecontroleerd en de aangifte omzetbelasting vind zijn weg naar de Belastingdienst. Vooraf krijgt u natuurlijk eerst een concept toegestuurd zodat u weet welke bedragen u moet afrekenen met de fiscus. Wel net zo duidelijk en transparant. Dat is ” de manier ” waarop ik mijn onderneming wil runnen.

 

Peter van Dongen

SCT okt.2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>