Wie doet jouw aangifte inkomstenbelasting? Een goede vriend of die slimme buurman op de hoek…

De tijd van de aangifte inkomstenbelasting is weer aangebroken en  met een brief  van de belastingdienst ligt deze vooraankondiging al op de deurmat. De tijd om alle informatie te vergaren. Als je voor een werkgever werk krijg je bijna altijd een jaaropgaaf toegestuurd. Ook als je in een uitkering zit komt deze je toe. Tegenwoordig is vanaf begin maart een vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting beschikbaar via de belastingdienst. Een zogenaamde “VIA” . Het blijft wel dat de aangifte inkomsten goed gecontroleerd dient te worden. Een fout is zo gemaakt, en herstellen is altijd lastig achteraf.

Maar hoe doe je dit als je nu andere inkomsten heb?

En hoe ga ik dan te werk? Welke inkomsten moet ik meenemen in mijn aangifte?,

Als ik een eigen onderneming ben gestart hoe ga ik dan aan de slag? Zijn  mijn aftrekposten optimaal gebruikt of zijn er nog meer fiscale mogelijkheden….?
aangifte inkomstenbelasting
Als er bij deze vragen je de antwoorden schuldig blijft is het toch zaak om je goed voor te laten lichten.
En wie kan je  dan vertrouwen, weet je of je  de juiste persoon/adviseur hebt gevonden. Zorg dat je iemand vind die je kan vertrouwen, de zaken goed uitzoekt. Geen één deskundige kan op voorhand precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Elke situatie is weer anders. Dit vergt goede voorbereiding en aanlevering van de juiste informatie. Elke financiële dienstverlener zal zich in jouw specifieke situatie moeten verdiepen. Ons belastingsysteem is zo complex dat op elke regel bijna een uitzondering bestaat. En bij ondernemers zijn er legio regelingen die vaak vergeten worden. Zoals bijvoorbeeld de korreling, terugvorderen van btw in de aanloopfase en nog veel meer. Zaak om jouw situatie eens onder de loep te nemen.

En denk je dat je het geheel zelfstandig kant uitvoeren, gewoon doen. Maar laat een deskundige eens een blik werpen op je persoonlijke aangifte. Mogelijk kan je nog iets besparen op de aanslag.

Peter van Dongen

Start&Coaching-Totaal

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>