Tips omtrent aangifte inkomsten belasting.

Je aangifte moet voor 1 april binnen zijn voor de inkomstenbelasting. Lukt dit niet op tijd vraag tijdig uitstel aan.

Zzp – Inkomstenbelasting

Voor de aangifte inkomstenbelasting is het van belang dat je aan de criteria van het ondernemerschap voldoet. Als ondernemer heb je namelijk recht op een aantal specifieke regelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mkb-winstvrijstelling. Wil je daarnaast in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek, meewerkaftrek of aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk, dan moet je wel minimaal 1225 uur per jaar aan je onderneming besteden (het uren criterium). Let op voor arbeidsongeschikte geld een afwijkende regel van 800 uur. Op de site van de belastingdienst staat dit verder uitgelegd.

Elektronisch aangifte doen

briefbelastingdienst

In principe moet een ondernemer elektronisch aangifte te doen. Op de website van de Belastingdienst kun je dit programma downloaden, dat automatisch rekening houdt met allerlei heffingskortingen, aftrekposten en drempels. Om de elektronische aangifte te ondertekenen, heb je wel een DigiD nodig. Heb je deze nog niet, vraag hem dan snel aan!

 

Wat heb je nodig bij de aangifte?

Wat erg handig is ( als het niet je opstart jaar is) de aangifte van verleden jaar. En wat ook een erg handig hulpmiddel is een beknopte jaarrekening waarin de winst &verliescijfers gepresenteerd staan. Evenals de kosten en de uiteindelijke belastbare winst. Ook kunnen wij hierin voorzien zodat aangifte zorgvuldig en tijdig plaats vindt. Denk wel aan al je aftrekposten die voor 2013 gelden. Het zou immers zonde zijn om dit geld te laten liggen. Vraag erna bij je boekhouder of accountant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>