Ik ben op zoek naar ondernemers die het overzicht met hun administratie verloren zijn. Herken jezelf in dit profiel, of loop je tegen een fikse achterstand aan. Je mag me vrijblijvend contacteren. Misschien kan ik je helpen om je administratie weer zelfstandig op de rails te krijgen. Je administratie vormt nu een risico voor je onderneming.

Start&Coaching-Totaal

Een prachtige onderneming, maar je administratie een puinhoop….en dus een risico
wanorde in je administratie

In mijn werk als boekhouder kom ik nog al eens ondernemers tegen die me aan het denken zetten. Sommige ondernemers zijn zo kundig in hun specialisme. Ze gaan met zoveel passie aan de slag om uit te blinken. Het begint nu echt te lopen, de verkoop stijgt en kijk eens wat er binnen komt. En toch zie je vaak dat hun administratie vaak op een zijspoor beland. Is dit onkunde, onwil of leg ik hier een structureel probleem vast. Waar ontstaat dit probleem?

Al in de opbouw van hun eigen onderneming is de administratie vaak een ondergeschoven kindje. Je bent vooral bezig met de opbouw van een onderneming, ideeën, naam en marketing. “De administratie komt wel” wordt vaak gehoord. Vaak komen de problemen bij de eerste aangifte omzetbelasting. Van een goede kennis een Excel bestandje gehad, daar moet het mee lukken. Op de laatste dag dat de aangifte de deur uit moet wordt er snel nog de omzetbelasting ingediend. Toch wel handig z’n Excel bestand?! Aan het einde van het boekjaar bekruip je toch wel het gevoel “Doe ik het allemaal wel correct?”, ” Is de nu een slechte administratie? ” Dan kom ik meestal in beeld. Na controle van de boeken en sheets zie ik het ene met het andere probleem tevoorschijn komen. Alle aangifte zijn onjuist ingediend. Uren van correcties zijn dan nodig en de kosten voor een boekhouder of accountant lopen in de honderden euro’s. Je besluit na een forse rekening om toch maar eens orde op zaken te zetten. Een kantoor wordt nu ingeschakeld en je laat het uit handen nemen. Is nu het hele probleem opgelost. Nee, want nog steeds wordt er gevraagd om je administratie correct en op tijd aan te leveren. Wat ik meestal meegeeft aan klanten een tool om elke week een uur aan je administratie te besteden. Sorteer je inkoop- en verkoopfacturen op datum. Controleer eventuele betalingen die binnen komen. En zorg ook dat de betalingen op tijd de deur uit gaan. Ook jouw crediteuren zijn vaak ondernemer. Voorkom een slechte administratie, en laat je voorlichten.

Peter van Dongen

SCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>